maandag 30 december 2019

heilige koeien

zo, bezig geweest om de levenslijnen en het bijbehorende noodlot in kaart te brengen. Je kunt het inderdaad gerust noodlot noemen, want de geschiedenis blijft zich maar herhalen.
Ik heb enkele heilige koeien te offeren, en ben er helemaal klaar voor ook.

Even hieronder:

  • als ik deze fantastische man voor me kan winnen, hoef ik me eindelijk niet meer te schamen voor wie ik ben en wat me beweegt/wat ik diep van binnen voel.
  • als ik die éne vind en voor me kan winnen, kan ik eindelijk mijn diepte en intensiteit uitleven.
  • als ik genoeg ruimte krijg van de ander/mijn omgeving/de wereld/de samenleving, kan ik eindelijk laten zien wie ik ben/tot mijn recht komen
  • als ik mijn diploma heb, kan ik als zelfstandige werken en eindelijk mijn eigen werkstijl en visie hanteren
  • als ik als mezelf succesvol ben, hoef ik eindelijk niet meer zo hard te werken en te veel verdragen wat ik niet meer wil of aankan
Ondertussen heb ik de afspraak met de fysio afgezegd en een afspraak met de huisarts voor een verwijzing naar het artrosespreekuur in het Sint Anna in Geldrop. Ik wil een nieuwe heup, en weer soepel kunnen bewegen. 

Ook heb ik sterk het gevoel het beste bij Tot uw Dienst te blijven om alle praktijk af te toetsen en daarmee de opleiding te voltooien. Dat voelt op één of andere manier passend.

Dan ga ik vandaag of morgen in kaart brengen wat mijn lotsbestemming kan zijn. Ik voel die namelijk al lang, maar blijf maar hangen in het noodlot. Daar ben ik onderhand wel klaar mee.

vrijdag 27 december 2019

bereikbaarheid

En toen was daar Maurice. Hij wilde zorgen dat de pijn in mijn heup beter werd. Maar het werd erger. En het is artrose. En hij heeft alles in zich wat ik graag zie in een man: intelligent, gevoel voor mensen, hart op de goede plek, kijkt en ziet echt, goed lichaam, hij spreekt dezelfde taal en we verstaan elkaar, zelfs met weinig woorden.
Er is maar één ding: hij is niet vrij.
En dus zat ik daar weer....en het onbereikbare mannensyndroom vloog voorbij. Ik heb alles naar Franka benoemd. Even hieronder neerzetten om niet te vergeten.

"Heej, ik kan niet meer slapen en moet nog even aan de fysio denken en het syndroom en heb de behoefte om toch nog één en ander te benoemen.

Als hij vrij was, wist ik het wel. Hij heeft eigenlijk alles in zich wat ik graag zie in een man. En hij reageert ook op mij. Hij zet zichzelf ook wat neer. Ik weet dit zeker, het is voelbaar voor mij. Wat het betekent weet ik niet. Maar dat het er is, wel.

Omdat ik een wens heb, is het lastig om weg te blijven bij interpretatie daarvan. Finske reageert met: ja, maar dat doet ie gewoon omdat het zijn vak is. Mij raakt het in het oude ding van: ik moet niet denken dat een man als hij me ook maar ziet staan. En het gevoel dat ik belachelijk bezig ben dat ik meen ooit iets meer te mogen en zullen krijgen dan dit. Schaamte als ik het in mijn hoofd haal om er naar te vragen of te handelen.

Maar ondertussen weet ik zeker dat hij me intrigerend of misschien zelfs mooi vindt.

Of ik er ooit achter zal komen, weet ik dus niet. Maar ik wilde dit persé benoemen omdat dit zo'n zelfde ding is als wat ik voelde bij het hele Johan-gedoe.

En ik dus vecht tegen dat oude idee van stom en belachelijk.

Ik moet nou ook denken aan wat die stenenmevrouw zei: dat de mannen hard gillend wegrennen omdat ik ze precies in de gaten heb meteen. Hij voelt dat ook, maar kan natuurlijk niet wegrennen.

Tegelijkertijd vraag ik me af of ik wel met hem in zee zou kunnen gaan als hij vrij was. Voel ik me niet te klein en angstig voor dat wat ik zo graag wil.

Ook de boodschap dat iemand iets alleen maar doet omdat het zijn vak is, raakt me precies in de pijn dat ik verder niks beteken of voorstel. Die vind ik ook weer pijnlijk.

Ik bedenk nu dat het werk er in ligt dat ik voorbij dat onbetekenende, dat kleine en angstige moet komen. Dat de onbereikbaarheid vanuit de symboliek komt dat ze zg te geweldig zijn voor mij-onbetekenend meisje. En dat uit zich in letterlijke onbereikbaarheid...

Ik denk nu: als ik ook maar enigszins even aan de andere kant kan komen van dit ding: dat hij blij mag zijn dat een vrouw als ik interesse in hem heeft als man... en het stomme is dat ik het gevoel heb dat hierin juist ook iets getriggerd wordt bij hem. Ook omdat hij zich zo neerzet."


En Franka zei:
Ik val in herhaling, maar ik snap wat je zegt, herken het helemaal....
Jij bent in mijn ogen alles but onbetekenend, je hebt zoveel te bieden aan mensen; je bent heel slim, invoelend, geïnteresseerd, helder, respectvol, warm, zacht. Het zou fijn zijn als je dat zelf ook echt zou gaan voelen en alles toe kan laten. Ik denk echt dat je die kant op aan het gaan bent, je bent al zoveel opener en zachter dan je eerst durfde te zijn. Dit heeft ook op alle fronten effect dat merk je aan de reacties van mensen, je brengt veel teweeg 😊

Mensen willen met je delen, zijn geïntrigeerd door jou en jouw ideeën, voelen zich gerespecteerd en begrepen. Ik voel dat en Johan en Marco en die ene van school en..... ik ken alle namen niet. Dat is zo, dat merk je aan hun reactie, je kunt dat dus geloven!!
En natuurlijk zijn er altijd mensen, zoals die broer van Johan, die er niet van gecharmeerd zijn omdat het hun wereld oo zijn kop zet. Eigenlijk is het alleen maar een bevestiging voor jezelf als dat soort mensen niet van je gecharmeerd zijn!

Wat betreft de fysio; als dat niet zo'n man is als die broer van Johan, jullie Peggy, ons Monique, etc dan kan het niet anders dan dat hij geïntrigeerd is. Wat dat verder betekend, hoe ver die gevoelens gaan bij hem, hoe zijn huwelijk is, hoezeer hij die gevoelens toe kan laten, dat weet ik natuurlijk niet, maar je kunt er gewoon vanuit gaan dat het zo is en dat het niet alleen om zijn werk is. Als jij het voelt dan is het zo, jij bent de opper- koningin in voelen.

Ondertussen is de pijn in mijn heup verergerd.
En ik zie weer van alles voorbij vliegen.
Op dit moment heb ik echt meer dan genoeg van de dagdroom, ik wil de realiteit, zelfs als die niet leuk is, want de dagdroom maakt me maar gek van alles. Dit is wel goed om te beseffen.

maandag 9 december 2019

Intens werken en me gedragen voelen

ik heb weer eens erg gevochten met oude ideeën. Er zijn zich nu wel in hoog tempo nieuwe verbindingen aan het leggen.
Vandaag vocht ik met het idee dat ik hard aan het werk ben voor snippertjes, of eigenlijk voor de hoop op een snippertje. Met Hennita voelde ik verlies. Er is ergens iets veranderd in haar idee/gevoel over mij. Ik voelde dat en er kwam stress op. Angst voor verlies, maar eigenlijk gaat dit om verzet tegen het verlies. Misschien angst dat het inderdaad echt zal zijn, dat verlies. En definitief.

Alle stadia vlogen voorbij, waarbij ik meest moeite had met het gevoel weer heel stom te zijn geweest. Stom dat ik dit zo voel naar haar. Dat zij zoveel voor mij betekent, terwijl ik overduidelijk niet datzelfde voor haar beteken. Daar ga ik me altijd zo dom door voelen: wie denk ik wel dat ik ben, eigenlijk.....dat ik om liefde en genegenheid vraag? Hopen mag, maar daar houdt alles op.

Toen ik verder kon doordringen naar het werkelijke gevoel van verlies en daar beetje ronddobberde, besefte ik dat het harde werken, helemaal geen mechanisme is voor overleving. Het past gewoon bij me. Ik hou van intens hard werken. De intensiteit van alles moeten geven. Ik heb dat ook ingezet voor overleving. Natuurlijk.

Toen kwam het gevoel weer op dat ik gewoon heel graag uiting wil geven aan al die intensiteit in mij. Dus heb ik net de steen (geode) met brief naar Alexander gebracht. Nu is er weer rust. Ik wil dat graag. En ja, ik voel de angst om stom gevonden te worden. Niet eens om geen respons te krijgen. Maar stom gevonden te worden. Belachelijk.

Ik realiseer me wel door de onderstimulans bij TUD hoe ik hard werken en alles geven eigenlijk nodig heb om te kunnen floreren.
Denk dat dit het is waarom ik bij Fokus kon blijven werken, toch een bepaalde intensiteit, en de juiste omstandigheden die me daarin steunden. Dat wat bij Samen Verder ontbrak. Wat bij TUD wel aanwezig is tot op zekere hoogte. Maar dat is ondergeschikt aan het intense werken. Of eerder een soort randvoorwaarde om te kunnen blijven.

Intens werken dus en me gedragen voelen.

Hoe ga ik verder?

Oja, en er was ook de diagnose: artrose in mijn heup.

zondag 8 december 2019

Alexander

Hoi Alexander,

hoe gaat het met je? Hopelijk gaat het je inmiddels iets beter.
Mij valt de verandering naar het nieuwe werk me onverwachts heel zwaar. Ik mis de cliënten van Samen Verder, en ook het werk.
Ik denk nog wel eens aan je, ik vond het zo fijn als je heel open en vrij over je leven vertelde. Graag had ik jou ook verteld over mij en mijn leven, maar ik vond dat ik dat niet kon doen, omdat ik professionele afstand moest bewaren.

In het doosje zit een steen. Die kan je open doen, dan komt er een mooie binnenkant te voorschijn. Ik heb hem al enkele jaren, ooit gekregen toen ik het heel zwaar had, met stress en angst.
Toen ik net aan jou moest denken, schoot de steen me ineens te binnen. Daarom wil ik die aan jou geven.

Ik wens je dat het je goed gaat, en dat je de komende feestdagen ook goed doorkomt.

groetjes en ik hoop ook tot ziens ooit,
Carry

Hoi Alexander,
Wie geht's dir? Hoffentlich geht es dir jetz besser.
Unerwartet finde ich die Umstellung auf das neue Werk sehr schwierig. Ich vermisse die Kunden von Samen Verder und die Arbeit.
Ich denke manchmal an dich, ich fand es so schön, wenn du mir frank von deinem Leben erzählt hast. Gerne hätte ich dir von meinem Leben und meinen Stress erzählt, aber ich dachte, ich könnte das nicht tun, weil ich eine professionelle Distanz einhalten musste.
Ich bin manchmal in der Nähe, weil meine Eltern in unmittelbarer Nähe von dir leben. Ich selbst habe auch mit meiner Tochter in Brouwhuis gelebt. Zufällig, nicht wahr? Jetzt lebt sie nicht mehr bei mir.

In der Schachtel befindet sich ein Stein. Du kannst diesen öffnen, dann erscheint ein schönes Interieur. Ich hab den Stein vor einer Weile bekommen als ich eine harte Zeit hatte, mit Stress und Panik. Als ich nur an dich dachte, kam der Stein plötzlich zu mir zurück.
Deshalb möchte ich es dir geben.

Ich wünsche dir alles Gute und dass du den kommenden Ferien gut durchkommst.
Grüße und ich hoffe, wir sehen uns manchmal wieder.

Carry



dinsdag 3 december 2019

EMDR

veel gebeurd sindsdien

door de mailwisseling met Carla  heb ik dus toch weer de misstanden blootgelegd. Zowel Rien die dingen verzwijgt, als Carla die zich onprofessioneel opstelt naar Johan.

Dat is inmiddels wat weggeebt, maar door alle angst die wederom opkwam, en Finskes refereren daaraan, ben ik toch EMDR aan het proberen. Dat doet heel zeker iets, ik rolde van het één in het ander en toen...

kwam er een hele lading verdriet bloot liggen. Verdriet waar ik eerder niet goed bij kon komen, vanwege alle overlevingsmechanismes er bovenop en angst die de boel draaiende hield.

Gisteren was het heel erg en overviel me het immense verdriet omtrent het verlies van de verbinding met Alexander. Inmiddels is dat weer naar de achtergrond. Maar vandaag moest ik huilen om het niet-contact met Hennita, waar er wel een wens zit.

Nu zette ik net op papier: niets meer vragen. Ik ben gestopt met vragen vanuit de conclusie dat het zinloos is, en overgestapt op fantaseren, en de dagelijkse realiteit verdragen.

Toen ik thuiskwam was ik inmiddels al weer down. Ik denk dat het verdriet gewoon te groot is om te doorleven, dat moet in stukken. Maar daar kom ik nu aan toe. Waarbij ik me af vraag of dat onder de angst ligt, of dat de angst er tegelijk was maar te veel aandacht vroeg waardoor het verdriet ondergesneeuwd raakte. En dus al die jaren onder de radar vloog en tot een grote berg groeide. Tot het teveel is voor het lichaam en een depressie wel moet volgen.

ik denk dit laatste...

nu nog maar een keertje emdr doen

........

Nu ik er weer even induik, komt het me zo bizar voor dat ik toch maar niet aan die andere kant kan komen. Alles draait om:

wie legt mij de regels uit (van het systeem) zodat ik weet of ik er in mee kan of maar beter weg kan gaan?
wie zal mij beschermen tegen de straf van ongehoorzaam zijn?
beter niets meer vragen aan die ander

waarbij het steeds gaat om wat de ander(en) hebben bedacht en willen van en voor mij.....

en waarom kan ik niet daar voorbij, ik kan niet aan de andere kant ervan komen? Daar kan mijn brein gewoon niet naar toe....


bericht aan Heiderieke

 Hoi Heiderieke, Graag wil ik nog even terugkomen op onze laatste gesprekken. Ik heb er even over na moeten denken en weet eigenlijk nog ste...